Renners en tattoos

Ook bankzitters gebruiken de rustdag nuttig. Zo surfte ik me gisteren een tennisarm om erachter te komen wat Thibaut Pinot op zijn rechter binnenbovenarm heeft getatoeerd. Toen hij zondag zo mooi won en we een finishshotje van rechts kregen zag ik op zijn binnenbovenarm een teksttattoo staan. Beeldje voor beeldje afspelen hielp niet. En je vraagt je nu eenmaal toch af wat er staat.

Uiteindelijk vond ik deze page met alle tattoos in de tour. In tegenstelling tot de vele voetballers zijn er voorlopig maar 10 renners gespot met een plaatje. Peter Sagan heeft een beschermengeltje, lieief!

Op Pinot staat: Alleen de zege is mooi. Natuurlijk in het Frans. Na urenlang inzoomen op de arm kan ik het nog steeds niet lezen. Eh… Seulement la victoire est belle. Zoiets moet het zijn. Uiterst merkwaardig vind ik die tekst, want hoelang in je leven ga je dat vinden? Het lijkt mij dat je eenmaal in het bejaardenhuis er toch anders over kan denken. Of na een val waarbij je een nier verliest.

Bij Omega Pharma – Quick Step blijven ze leuke dingen lanceren om de ploeg bij het brede publiek de belangstelling te brengen. Zo worden er bij de start van een tourrit aan de bus van het team tatoeages uitgedeeld. Ze zitten in pakjes kauwgum van de reclamekaravaan. Een aantal renners doen ze op. Want wil je er een beetje bijhoren, dan moet je wel een tattoo hebben. Of dat er nou eentje is van een streepje – duim omhoog – hashtag – OPQS betwijfel ik ten zeerste.

Gisteren in de trein (op de rustdag bezocht ik familie in het achterland) ontmoette ik een meisje dat net uit Frankrijk kwam. Ze vertelde dat toursupporters de reclamecadeautjes het leukst vinden. Vaak en veel leuker dan de renners die voorbij flitsen.

Zo heb ik naast alle spanning die de komende bergritten met zich mee gaan brengen er weer een kijkklus bij: tattoos spotten, zowel in het peloton als in de berm. Focussen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s