18 Nederlanders en een drumstel

Rabobank 6: Robert Gesink, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Laurens ten Dam, Maarten Tjallingii en Bram Tankink
Vacansoleil-DCM 5: Wout Poels, Johnny Hoogerland, Rob Ruijgh, Lieuwe Westra en Kenny van Hummel
Argos-Shimano 4: Koen de Kort, Roy Curvers, Tom Veelers en Albert Timmer.

Voor buitenlandse ploegen rijden er 3: voor GreenEdge Sebastian Langeveld en Pieter Weening, in 2005 de laatste Nederlandse etappewinnaar (naar Gérardmer) in de Tour, en voor Saxo Bank Karsten Kroon, die in 2002 de etappe naar Plouay (Bretagne) won en nu heeft aangekondigd dat dit zijn laatste tour is.

Wie is de nieuwe Neerlands Hoop in de bange dagen na de EK domper? In de 2e etappe rees een nieuwe ster: Tom Veelers uit Ootmarsum. Ploeggenoot en sprintkanon Kittel had last van de maag, dus mocht Veelers er voor gaan. Hij kwam als 4e over de finish. Gejuich alom. Een leuke renner (28) met een brede glimlach. Sinds 2006 rijdt hij al goede wedstrijden, dus waarom maken we Veelers niet tot onze nieuwe topfavoriet die een etappe kan winnen?

Het kan – en mag – met het winnen van een etappe toch niet hetzelfde gaan als met het songfestival. Zeven jaar geleden alweer. Toen ik daar vanmorgen over zat te simmen, vond ik deze foto. Eerst dacht ik nog even dat het lollige kwartet met een Pearl drumstel poseerde omdat Pearl een sponsor is, maar Pearl Izumi is producent van sportkleding. Dan moet het een ideetje geweest zijn van degene die de stokjes hanteert. Degene die het tempo bepaalt, zeg maar. Er zit in ieder geval weer muziek in de tour. Nu al!

Plaats een reactie